Close

Book a demo!

Learn more about Jobful products & services for disrupting talent acquisition!

Discover how Jobful can help you recruit faster and hire top talent for your organization. Book a session with us to:

  • Review the state of hiring and discuss your goals
  • Explore the right tools for a candidate smart experience
  • Gain recruiters operational excellence
  • Receive pricing details based on your needs

Our experts are waiting for you! We’ll reach out within 24 business hours.

Context și etape proiect

Start Working by HR Club – o inițiativă gândită și construită pentru a oferi tinerilor o perspectivă practică asupra organizațiilor și a pieței de muncă existente, cu scopul de a-i educa și sprijini în alegerea carierei. Sub umbrela Start Working se află și proiectul Joblandia, o hartă a oportunităților și un ghid dedicate liceenilor si tinerilor aflați la început de carieră.

Într-o perioadă în care rata șomajului în rândul tinerilor (15-24 de ani) a fost de 21.3% în mediul urban (conform datelor INS din septembrie 2022), în care jumătate din tinerii ce intră la o facultate nu finalizează studiile și nici nu figurează ca angajați, în situația în care 75,5% dintre liceeni nu au vizitat niciodată o organizație pentru a se informa în vederea carierei (conform datelor Pulse Survey, HR Club, 2022), Joblandia vine să faciliteze accesul tinerilor înspre potențiale contexte de muncă. Stagiile de practică pe perioada verii sau vizitele în organizații ce vor fi mediate și înlesnite de proiectul Joblandia, vor da, atât liceenilor, cât și tinerilor studenți ocazia să testeze ce înseamnă să lucrezi în anumite organizații. Mai mult, proiectul Joblandia este menit să crească interacțiunea dintre angajatori, licee, profesori și elevi, creând astfel o comunitate care să relanseze piața muncii din România.

Întrebări frecvente

Pot înscrie o clasă doar pentru o zi în Joblandia, sau trebuie să optez pentru toată săptămâna?

 

În funcție de compania aleasă și de detaliile pe care aceasta le-a înscris în platformă, veți putea înscrie un anumit număr de elevi. Este important să știți cât timp aveți la dispoziție pentru a putea calcula câte vizite puteți face. Companiile vă vor indica atât cât durează o vizită, numărul maxim de elevi pe care îi pot primi, cât și de cât timp au nevoie pentru a planifica. În funcție de toate acestea veți ști cum puteți face programarea. 

 

Vă încurajăm să apelați la companii prin mesajul pe care aveți posibilitatea să îl trimiteți prin intermediul platformei. Atât companiile cât și noi, echipa Joblandia, suntem aici să vă ajutăm cu orice detalii necesare.

 

Trebuie să avem o săptămână de vizite într-o singură companie sau putem avea un mix de companii pentru fiecare clasă?

 

În funcție de ceea ce este oferit de companii, ar fi de preferat să planificați experiență cât mai variate. Cu respectarea numărului maxim de elevi, puteți avea un mix de companii, desigur.

 

Copiii trebuie însoțiți permanent de un profesor sau pot fi însoțiți doar până la intrarea în companie și apoi preluați la ieșire?

 

Este important ca elevii să fie însoțiți permanent de profesori - aceștia sunt parteneri esențiali în proiect. Prezența lor pe tot parcursul vizitei va ajuta nu doar la desfășurarea optimă a acesteia, dar va contribui pozitiv și la discuțiile de mai târziu legate de vizită și orientarea profesională.

 

Dacă am planificat deja Săptămâna Altfel, putem totuși să ne inscriem pentru o vizită sau trebuie să așteptăm anul viitor?

 

În măsura în care aveți posibilitatea să organizați această vizită ca și activitate extrașcolară sau în timpul orei de dirigenție, sau în situația în care în cadrul școlii există disponibilitate pentru alte aranjamente, vizita se poate programa.

 

Ce vor face copiii în pauza de pranz? Pot veni cu mâncare la pachet sau vor ieși din incinta companiei? Cine va verifica că sunt toți copiii la revenirea din pauza de prânz?

 

Vă sfătuim ca masa de prânz să nu fie planificată în timpul vizitei. Am solicitat de asemenea companiilor să nu ofere produse alimentare de nicio natură. Încercăm în acest mod să evităm orice probleme cauzate de alimentație precum și să folosim timpul vizitei într-un mod cât mai eficient.

 

Va exista un follow-up la Săptămâna Joblandia? Liceenii vor putea ține legătura cu compania care i-a primit în vizită și dacă da, cum?

 

În momentul în care vă înscrieți pentru vizită, ați stabilit deja legatura cu compania la care veți merge. Speranța echipei Joblandia este că veți menține legătura și noi vom facilita acest lucru în orice manieră posibilă.
Săptămâna Joblandia este doar începutul. O dorim o rampă de lansare pentru relații mai apropiate între angajatori și liceeni, studenți și tineri angajați, relații care să le înlesnească stabilirea de stagii de practică și mentorat precum și obținerea mai facilă a unui loc de muncă.

 

Descarcă întrebări și răspunsuri


Cum a fost experiența ta în Joblandia?

Inchidere
Conecteaza-te
Inchidere
Conecteaza-te ca si companie
Close
Inregistreaza-te ca si canditat
Deja aveti un cont? .

Alternativ puteti...

or
Inchidere
Inregistrati-va ca si companie
Inchidere
Primeste parola
Inchidere
Inregistrati-va ca si recrutor
Inchidere
Primeste parola